Diş protezleri, ağızdaki bozulan doğal diş yapısının düzeltilmesi veya eksilen dişlerin yerinin tamamlanması için yapılan yapay dişlerdir. Diş protezlerinin yapımındaki amaç diş eksiklikleri nedeniyle kaybedilen fonksiyon ve estetiğin geri kazanılmasıdır. Hastanın ağız ve dişlerinin durumuna göre uygulanacak protez tipleri farklılıklar gösterir. Diş, implant veya yumuşak dokudan destek alınarak hazırlanan çeşitleri vardır. Vakaya göre diş protezleri sabit veya hareketli olarak planlanır.
Bir veya birden fazla diş eksiklikleriyle oluşan boşlukların giderilmesinde kullanılan tedavi yöntemidir. Doğal dişi taklit eder ve kemik yapısının korunmasını sağlar. İmplant uygulanarak sabit veya hareketli protezler yapılabilir.
Dişlerin renk ve şekilleri, diş eti uyumları kişinin yüzü ve karakteri ile uyumlu olacak şekilde düzenlenerek kişiye özel bir gülüş tasarlanması yapılır. Gülüş tasarımında, diş hekimliği ve sanat birlikte uygulanarak kişiye sağlıklı ve güzel bir gülüş sağlamak amaçlanmaktadır. Sağlıklı ve güzel bir gülümseme birçok yönden kişiye avantaj sağlamaktadır.
Çeşitli nedenlerle renklenmiş olan dişlere ya da kişinin kendi doğal diş rengini birkaç ton açmak amacıyla uygulanan işlemdir. Diş beyazlatma işlemi porselen kaplamalarla karşılaştırıldığında kolay, güvenilir, ekonomik ve dişler aşındırılmadığı için daha koruyucu bir işlemdir.
Lazer Uygulamalar ile ağrı, kanama ya da anestezi olmadan birçok diş tedavisi sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmektedir. Lazer kullanılarak gerçekleşen tedavilerde iyileşme süreci diğer tedavi yöntemlerine göre daha kısadır. Dental lazer uygulamaları estetik ve fonksiyonun iyileştirilmesi amacıyla yapılan tedavilerde kaliteyi arttırmaktadır.
Diş hekimliğinin ağız, dişler ve çenelerle ilgili hastalıklarının, yaralanmalarının ve deformitelerinin tanı ve tedavisi ile uğraşan bir cerrahi dalıdır. Gömük dişlerin, kist ve benzeri oluşumların tedavilerini kapsar
Ortodonti dişler, çeneler ve yüzdeki düzensizliklerin teşhisi, önlenmesi ve düzeltilmesini üstlenen bir diş hekimliği branşıdır. Ortodontik tedavinin amacı çenelerin ve dişlerin ilişkilerini düzelterek optimum fonksiyonun ve estetik bir gülümsemenin sağlanmasıdır.
Ortodonti dişler, çeneler ve yüzdeki düzensizliklerin teşhisi, önlenmesi ve düzeltilmesini üstlenen bir diş hekimliği branşıdır. Ortodontik tedavinin amacı çenelerin ve dişlerin ilişkilerini düzelterek optimum fonksiyonun ve estetik bir gülümsemenin sağlanmasıdır.
Endodonti diş, diş kökleri ve çevre dokulardaki hastalıkları teşhis edip bu hastalıkların nedenini, önlenmesini ve tedavisini konu edinen uzmanlık dalıdır. Kanal tedavisi olarak bilinir. Çoğu zaman dişin çekimine gerek kalmadan ağrılı ve enfekte dişlerin tedavi edilmesi mümkündür. Endodontik tedavi ile dişin sağlıklı ve uzun süre ağızda kalması hedeflenir.
Çocuk diş hekimliği olarak bilinmektedir. Doğum anından gençlik dönemine kadar olan dönemde ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunları inceleyen ve bunlara çözüm getiren bilim dalıdır. Koruyucu tedaviler ile ilerleyen dönemlerde oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.